Over Pip

 

Pip B. Ovinge (Meppel 1996) werkt in haar Atelier in Meppel. Na haar studie Restauratie & decoratie schilder startte ze aan de klassieke academie. Van kinds af aan wilde ze al kunstenaar worden.

 

'Toen ik 4 jaar was won ik de kleurwedstrijd van de lokale boekenwinkel. Dol blij dat ik was. De felgekleurde potloodstrepen die ik op papier had gezet waren het begin van mijn liefde voor creëren en kunst.'

 

 

 

 

Vaak vind ze haar inspiratie in het alledaagse. Een onuitputbare bron die heel 'normaal' is maar toch bijzonder. Dagelijkse dingen die ons in het leven omringen : een aansteker, stoffer en blik of een koffiezetapparaat worden door Pip uitgelicht. Dit soort voorwerpen krijgen een podium waardoor je anders naar deze dingen gaat kijken. Het gewone wordt ongewoon en bijzonder.

 

'Ik schilder dus het liefst hele gewone voorwerpen.

Door het te schilderen ga je anders naar deze simpele dingen kijken. Ik vind dat fantastisch.

Kleur is voor mij iets wat een hoofdrol mag spelen in mijn werk. Reflecties, licht en kleur fascineren mij ontzettend. En zijn mijn drijfveer om te gaan schilderen.

 

 

 

De interesse in stilleven heeft ze ontdekt op de Klassieke Academie. De vrijheid die ze ervaart in het samenstellen van een voorstelling, het maken van kleurencombinaties en het zien van reflecties in licht en kleur. Dit allemaal kan ze vinden in het schilderen van stilleven.

 

'Het is één groot spel van licht, kleur en vorm gebaseerd op de werkelijkheid maar gemanipuleerd door de kunstenaar.'