Over Pip

Pip Bettebien Ovinge

1996, Meppel

 

Opleiding

 

- 2021 - Masterscholing schilderkunst aan de Klassieke academie, Groningen 

 

- 2019 -  Vakscholing schilderkunst aan de Klassieke academie, Groningen 

 

- 2015 - Restauratie & Decoratieschilder aan het Cibap, Zwolle

 

Exposities

 

- 2020 - Expositie met Ateliergenoten, Zwarte doos Groningen

 

- 2019 - Groepstentoonstelling Klassieke academie vakscholing 3, Kerkje Niezijl

 

 


 

'Toen ik 4 jaar was won ik de kleurwedstrijd van de lokale boekenwinkel. Dol blij dat ik was. De felgekleurde potloodstrepen die ik op papier had gezet waren het begin van mijn liefde voor creëren en kunst.'


Kunstenaars als Breitner, Morandi, Israëls, Matisse en Picasso zijn een aantal van haar favorieten, kunstenaars die schilderen wat ze waarnemen maar het verhaal vertellen op hun manier.

 

Vaak vind ze haar inspiratie in het alledaagse. Een onuitputbare bron die heel 'normaal' is maar toch bijzonder. Dagelijkse dingen die ons in het leven omringen : een aansteker, stoffer en blik of een koffiezetapparaat worden door Pip uitgelicht. Dit soort voorwerpen krijgen een podium waardoor je anders naar deze dingen gaat kijken. Het gewone wordt ongewoon en bijzonder.


De interesse in stilleven heeft ze ontdekt op de Klassieke Academie. De vrijheid die ze ervaart in het samenstellen van een voorstelling, het maken van kleurencombinaties en het zien van reflecties in licht en kleur. Dit allemaal kan ze vinden in het schilderen van stilleven.

 

'Het is één groot spel van licht, kleur en vorm gebaseerd op de werkelijkheid maar gemanipuleerd door de kunstenaar.'